Voordelen van een zwembadafdekking

Van uw zwembad wilt u natuurlijk zo vaak mogelijk genieten. Een zwembadafdekking is een must voor uw zwembad en brengt verschillende voordelen met zich mee. Een zwembadafdekking zorgt voor meer veiligheid voor kinderen en huisdieren, u bespaart op verwarmingskosten en houdt het zwembad langer schoon. Wij lichten u graag de voordelen toe van een zwembadafdekking.

Automatisch Roldeck systeem

Het automatisch Roldeck systeem biedt optimaal gebruiksgemak, want u opent en sluit het automatisch Roldeck met een simpele druk op de knop. De lamellen zijn leverbaar in diverse kleuren, transparant of als speciale solar-uitvoering waarbij zonlicht het zwemwater verwarmt. Het Roldecksysteem kan zowel in een ondergrondse of bovengrondse uitvoering worden geplaatst. Voor de ondergrondse versie wordt een speciale nis in het zwembad gemaakt. Een voordeel daarvan is dat het Roldeckstysteem volledig onzichtbaar verwerkt wordt.

Niet ieder zwembad leent zich voor een Roldeck. Gelukkig zijn er aantrekkelijke alternatieven, zoals:

  • Winternet – Een winternet is een sterk fijnmazig afdeknet om inwaaiend blad en dergelijke te voorkomen. Dit afdeknet is licht in gewicht en is voorzien van een sterke boordrand met bevestigingsogen.
  • Polystyreenschuim – Een polystyreenschuim is een extra zware kwaliteit foam afdekking, rondom afgezoomd en wordt compleet geleverd met RVS musketonhaak en nylon trekkoord.
  • Noppenfolie – Noppenfolie is op maat gemaakt en rondom afgezoomd. Deze afdekking is voorzien van drijverzoom en linten.

Wilt u het hele jaar door zwemmen? Kies dan voor een zwembadoverkapping. Daarmee creëert u uw eigen binnenbad. Een voordeel daarvan is dat ongewenst vuil geen kans krijgt om in het zwemwater terecht te komen en het zwemwater verwarmt blijft.

Minder zwembadonderhoud

Wanneer u een eigen zwembad in de tuin heeft, wilt u genieten van het ultieme vakantiegevoel! Met een zwembadafdekking bent u minder tijd en moeite aan onderhoud kwijt, want door de afdekking komt er geen vuil in uw zwembad zoals twijgjes of bladeren. Een afgedekt zwembad absorbeert minder licht, waardoor algengroei ook minder kans krijgt.

Wij willen graag warm water, maar wel energiebesparend

De elegante lamellen-afdekking van Starline wordt volledig geïntegreerd in het zwembad en kan dus onzichtbaar worden ingebouwd. Hiermee bespaart u tot wel 60% energie voor de verwarming van uw zwembad en voorkomt u algengroei. Het is dus een efficiënte oplossing om uw zwembadwater schoon en op de juiste temperatuur te houden, altijd heerlijk zwemwater dus!

Veiligheid voorop

U wilt natuurlijk dat uw kinderen of huisdieren met een gerust hart buiten kunnen spelen. Met een zwembadafdekking hebben kinderen en huisdieren geen kans meer om in het zwembad te vallen. Starline Roldeck systemen voldoet aan de hoogste veiligheidsnorm voor zwembadafdekkingen die momenteel in Europa geldt, namelijk: veiligheidsnorm NF P90-308. Op de afstandsbediening zit ook een kinderslot, veel veiligheid dus!