Waterbehandeling

U wilt natuurlijk genieten van een schoon en veilig zwembad, sauna of whirlpool. Behandel daarom het water met zorg. Dat doet u met filters en reinigingsproducten. Bij Bouwman Zwembaden vindt u een ruim assortiment producten van Starline, Aquafinesse en Melpool.
 

Zwembad Filters

Water verlaat een zwembad bad via een skimmer, een oppervlakte-afzuiger voor het water. Het water stroomt naar een filter, met daarin een hoeveelheid zand of glasparels waarin het vuil achterblijft. Het water komt via een aantal inspuiters weer terug in het bad. Het is belangrijk dat u het filter enkele uren per dag aan zet. Filters zijn er in diverse afmetingen. De keus voor een bepaald filter is afhankelijk van de grootte en het gebruik van uw zwembad. Bouwman Zwembaden helpt u bij het maken van een verantwoorde keus en biedt u onder andere:

 • Starline laagbedfilter: zandbedfilter voor zwembaden met normaal gebruik en geringe vervuiling.
 • Starline hoogbedfilter: zandbedfilter voor zwembaden met veelvuldig gebruik en aanzienlijke vervuiling.
 • Starline plusfilter: filter met Vitrosphere glasparels voor baden met veelvuldig gebruik en aanzienlijke vervuiling. De glasparels zijn zelfreinigend en gaan levenslang mee.
 • Melpool zandfilter: diverse soorten voor zwembaden met normaal of veelvuldig gebruik.
 • Melpool diatomeenaarde filter: diatomeenaarde is een fossiel materiaal dat hele kleine verontreinigingen kan uitfilteren.
 • Melpool patroonfilter: hierin circuleert het zwemwater door patronen van vezelachtig materiaal. Dit soort filters kunnen verwijderd en gereinigd worden. 
   

Reinigingsproducten voor uw zwembad

Dit complete assortiment biedt specifieke producten voor zwembaden en whirlpools (ofwel hottubs/spa’s).
 

Reinigingsproducten Melpool

Geen enkel bad blijft schoon en hygiënisch zonder onderhoud. Melpool probeert dit onderhoud zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom kunt u
met een beperkt aantal Melpool producten al een optimale waterkwaliteit bereiken. Uitgangspunt daarbij is dat geen twee zwembaden gelijk zijn. Het ene bad ligt bijvoorbeeld in de zon, het andere in de schaduw. In het ene bad wordt veel gezwommen en in het andere nauwelijks.
Bouwman Zwembaden adviseert u graag over de juiste middelen. Met het speciale Melpool softwareprogramma berekenen we precies welke producten u voor uw bad nodig heeft. Een advies op maat dus. In het Melpool-assortiment vindt u onder andere:

 • Desinfectiemiddelen: zowel snel- als traagoplossend en in tablet- of granulaatvorm.
 • Correctiemiddelen voor pH en TA - Flocculatiemiddelen: vlokcartouches voor verwijdering van niet filtreerbare verontreinigingen.
 • Algenbestrijdingsmiddelen.
 • Stabilisatoren: voorkomen vlekken en kalkafzetting.
 • Overwinteringsproducten: om het water gedurende de winter, of in perioden waarin het bad niet gebruikt wordt, in conditie te houden.
   

Reinigingsproducten Aquafinesse

Aquafinesse Pool Watercare

Het balanceren van de pH-waarde, de alkaliniteit en het chloorgehalte is voor de meeste eigenaars van een zwembad een lastig karwei. Eén simpele wekelijkse behandeling zorgt met Aquafinesse POOL voor:

 • Kristalhelder, schoon water.
 • Een zachte behandeling, zelfs voor de meest gevoelige huid.
 • Nooit meer slijmerige wanden of kalkafzetting.
 • Gebruik van benodigde chemicaliën tot wel 70% lager.

Aquafinesse No slip - floorpuck

Met slechts één wekelijkse behandeling met AquaFinesse No Slip vermindert u de gladheid in uw zwembad met wel 88%. Dit gepatenteerde product pakt op eenvoudige, behoedzame en milieuvriendelijke wijze het probleem van de gladheid bij de wortel aan door de lagen van de biofilm af te breken. Speciale apparatuur is niet nodig!

Hottub watercare box

De AquaFinesse Hottub waterbehandelingset bevat alles wat u nodig heeft voor de waterbehandeling. Met slechts één dosis per week zorgt AquaFinesse voor schoon, helder en geurvrij water. AquaFinesse maakt daarnaast het water in uw hottub zachter door de kalk uit de apparatuur van de hottub te verwijderen.

Spa clean

Spa Clean is milieuvriendelijk en verwijdert slijm, vuil en kalk uit uw spabad, de leidingen en de bijbehorende uitrusting. Bovendien is Spa Clean ook ideaal voor het behandelen van uw nieuwe spabad of als u overschakelt van traditionele ontsmettingsmiddelen op AquaFinesse.

Filter cleaner

Om zo veel mogelijk plezier te beleven aan uw hottub is het essentieel dat u de filters schoon houdt. Reinig ze daarom minimaal één keer per week. Om u daarbij te helpen is er de Filter cleaner: een snelwerkende, milieuvriendelijke bruistablet ontwikkeld die uw filter in optimale conditie houdt.

Perfect Jet

Met de Perfect Jet reinigt u eenvoudig uw filter. Eenvoudig aan te sluiten op uw Gardena tuinslang.

 • Reinigt met één simpele handbeweging 8 plooien per keer.
 • Gemakkelijk aan te sluiten op Gardena tuinslangen.
 • Geen rondspuitend vies water.
 • Vermindert de tijd om het filter te reinigen met meer dan 50%.
 • Zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid verspild water.