Op zoek naar de perfecte zwembadafdekking

Een verfijnd zwembadafdekking maakt uw zwembad af. Naast een besparing op de verwarmingskosten, beschermt het ook uw zwembad tegen vuil, bladeren en insecten. En zeker zo belangrijk: een goede afdekking is veilig voor kinderen en huisdieren.

Verschillende zwembadafdekkingen

Een zwembadafdekking vindt u in verschillende soorten, waaronder een lamellenafdekking met solarfunctie in diverse kwaliteiten.

Roldeck

Een lamellenafdekking  voor zowel binnen- als buitenzwembaden. Met één druk op de knop rolt het dek automatisch open of dicht en biedt het een optimale bescherming tegen vuil en vermindert het warmteverlies. Bij een lamellenafdekking  worden drijvende lamellen met een stille motor om een RVS-as gerold. Zodra de afdekking volledig is geopend of gesloten stopt de aandrijving automatisch. Ook tussentijds kunt u de beweging op elk moment laten stoppen.  Een lamellenafdekking is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen waardoor er bijna altijd een afdekking perfect past bij uw zwembad.

Inbouw roldeck

Een inbouw lamellenafdekking  is een esthetische en praktische oplossing om uw zwembad af te dekken. Het dek wordt ingebouwd in de zwembadrand, waardoor het bijna onzichtbaar wordt en geen extra ruimte in beslag neemt. Hierdoor behoudt u de schoonheid en elegantie van uw zwembad.

Solar lamellenafdekking

Het solardek is een duurzame en energiebesparende zwembadafdekking die de temperatuur verhoogt door middel van zonne-energie. Het solardek is voorzien van een kleine zonnepanelen die de energie van de zon opvangen en omzetten in warmte. Het solardek is daarom goed voor het milieu, maar ook voor uw energierekening.

Lamellendek

Het lamellendek is een veilige en stijlvolle zwembadafdekking die uw zwembad beschermt tegen vuil en vermindert het warmteverlies. De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, waardoor het perfect past bij uw zwembad. Het lamellendek is geschikt voor zowel binnen- als buitenzwembaden.

Alternatieve zwembadafdekkingen

Niet ieder zwembad leent zich voor een van bovenstaande afdekkingen. Gelukkig zijn er aantrekkelijke alternatieven, zoals:

Winternet

Een winternet is een sterk en fijnmazig afdeknet om het onderhoud aan uw zwembad te verminderen door het te beschermen tegen weersinvloeden zoals bladeren, takken en sneeuw. Zoals de naam al zegt is een winternet perfect in te zetten in de wintermaanden. Een winternet is licht in gewicht en voorzien van een sterke boordrand met bevestigingsogen.

Polyethyleen schuim

Een foam afdekking biedt uitstekende warmte isolatie voor uw zwembad door het gebruik van polyethyleen schuim. Deze afdekking voorkomt verdamping van het zwemwater en houdt het water op een prettige temperatuur. De afdekking is stevig en bestand tegen chloor en andere chemicalien. Deze polyethyleen schuim afdekking is rondom afgezoomd en wordt compleet geleverd met drijver en  trekkoord.

Noppenfolie

Een op maat gemaakte noppenfolie is voordelige en efficiënte manier om het zwemseizoen te verlengen en kosten te besparen bij het verwarmen van het zwembadwater. Het materiaal is UV-gestabiliseerd, alg- en chloorbestendig en heeft een levensduur tot wel 10 jaar (afhankelijk van het gebruik). De noppenfolie is voorzien van drijverzoom en linten.